Veranderingen voor
elkaar krijgen

Veranderingen voor
elkaar krijgen

~

Ervaar de vuilkuilen en kom tot een geschikte aanpak

Wat is Change Game?

Change Game is een live simulatie van een verandertraject. Geen spelletje maar een leerzame ervaring in een veilige leeromgeving, waarmee je de valkuilen van een veranderingsproces leert vermijden. Want die zijn er volop. Veranderen is immers vaak complex. Zeventig procent van alle veranderingsprocessen blijkt niet succesvol en strandt nog voor de eindstreep.

Met Change Game ontdekken jij en andere leidinggevenden wat er nodig is om de gewenste veranderingen daadwerkelijk te realiseren en een veranderingsproces tot een goed einde te brengen.

Stel jullie moeten een adviesbureau veranderen…

Samen met de andere deelnemers vorm je een bedrijf dat consultant ondersteunt. Gaandeweg de game komen jullie erachter dat de zaken niet zo lopen zoals jullie gedacht hadden. Werken jullie wel zo efficiënt en effectief? Zijn de klanten wel zo tevreden? Het roer moet om. Maar hoe? En wie neemt het initiatief? En hoe krijg je je medewerkers en klanten mee?
In Change Game maak je de dynamiek van het veranderingsproces mee. Je ervaart hoe het is om een veranderingsproces in te richten en door te maken. Je voelt aan den lijve het belang van draagvlak en commitment, de emoties die loskomen, de weerstand die ontstaat …

Kenmerken

Intensieve versie

 • 2 dagen, incl. eerste avond

 • 15 tot 30 deelnemers

 • Prijsindicatie
  € 330 tot € 550 per deelnemer

Light versie
Cadeautjesfabriek

 • 4 tot 6 uur

 • 10-20 deelnemers

 • Prijsindicatie
  € 180 per deelnemer

Download de brochure Change Game

Een paar conclusies van deelnemers

 • Ik heb een wervelwind aan kernpunten, valkuilen, interventiekracht en gevoelsstromen ervaren.

 • Dus dáárom kon ik die drie medewerkers maar niet overtuigen!

 • Alles draait om effectiviteit… maar die staat of valt met je eigen instelling.

Wat levert de game op?

Tijdens deze simulatie zie je welke veranderingsaanpak en welke interventies goed werken en welke minder goed. Je ervaart de meest voorkomende valkuilen en welke interventies daarbij passen. En waarom krijg je de ene medewerker wel enthousiast en zet de ander de hakken in het zand – en hoe voorkom je dat of los je dat op? Met Change Game kun je als het ware ‘droog oefenen’ in een veilige omgeving, om daarna de opgedane kennis en ervaring in de praktijk effectief om te zetten naar succesvolle projecten.

Ontdek welke interventies
weerstand oproepen en
welke de verandering versterken

Onder begeleiding van CustomerGames heeft het management van Generali Verzekeringen een georganiseerde, intensieve ontwikkeltocht doorgemaakt. Deze ging veel verder dan het simpelweg spelen van een game. De onderdelen leiderschap, Lean management en samenwerking met teamrollen waren op een soepele en logische manier in elkaar verweven. De trainers toonden zich doortastend en meedenkend, waarbij ze continu de aansluiting bij de groep zochten om het beste resultaat te halen. Het was een prettige en succesvolle samenwerking.

Bianca Knipsel, Manager Marketing en Communicatie Generali

Ik ben nog steeds verbaasd hoe krachtig de simulatie inwerkt op je doen en laten. Je voelt echte stress! Zeer leerzaam, maar ook echt leuk.

Wessel Post, Consultant Conquestor

Deze simulatie heeft me doen inzien hoe zorgvuldig je te werk moet gaan bij het implementeren van een verandering. Ik heb aan den lijve de verschillende emoties ervaren zoals: weerstand tegen verandering, het not invented here syndroom, de boosheid over de manier van communiceren en het gebrek aan invloed. Top.

Rob Krantzen, Consultant Alliander

Het is intensief geweest en ik ben tot de conclusie gekomen dat deze game de werkelijkheid zeer goed nabootst.

Marjolein Kronenburg, Interimmanager

Deze zeer realistische simulatie heeft mij laten ervaren hoe het voelt om niet betrokken te worden in de verbetering van mijn eigen proces.

Bas Brabers, Master Blackbelt MSD

Voor wie is Change Game bestemd?

Deze live business game is bedoeld voor iedereen die veranderingsprocessen (bege)leidt of dit gaat doen. Denk aan managers van bedrijven, instellingen of overheidsorganisaties, en in- of externe organisatieadviseurs, projectmanagers en veranderingsmanagers. Maar ook aan ict-consultants en -projectleiders, en (project)leden van veranderingsteams.

Wil je meer weten?

Neem contact op

Bekijk ook de andere games

Bekijk ook de andere games