Spirit for Innovation

~

Ervaar de succesfactoren én je eigen belemmeringen

Wat is Vulcanus?

Met de business game Vulcanus ervaar je hoe je succesvol innovatieve producten en diensten kunt ontwikkelen en in de markt kunt zetten. Van idee via concept en prototype tot marktintroductie. Het spel wordt gespeeld in verschillende rondes. Voor elke ronde bepalen de deelnemers de strategie en stellen ze een businessplan op.

Vervolgens testen ze of het plan in de praktijk werkt – en bekijken ze wat er beter kan. Aan het eind van de workshop volgt de vertaalslag naar de eigen situatie: wat herkennen de deelnemers, welke parallellen zien ze met de praktijk, en hoe kunnen ze eigen innovatietrajecten anders aanpakken en daarbij beter samenwerken met andere partijen?

Stel jullie zitten op een verre planeet…

Het is het jaar 2072. Sinds de uitvinding van de warptechniek kan de mens naar Vulcanus reizen, een kleine planeet tussen de aarde en Mars. De vulcans hebben behoefte aan allerlei transportmiddelen. Een handelsverdrag uit 2071 maakt het voor de aardse leveranciers mogelijk de markt van Vulcanus te betreden. Velen hebben inmiddels tijd en geld besteed aan het voorbereiden van een marktintroductie op de verre planeet. De concurrentie is moordend….

Kenmerken

  • 3 tot 6 uur

  • 10 -18 deelnemers per team

  • Prijsindicatie
    € 190 per deelnemer

Deze game hebben we ook met meerdere teams gelijktijdig gespeeld. Dat zijn geweldige events.

Download de brochure Vulcanus

Wat levert de game op?

Aan het eind van Vulcanus weten de deelnemers hoe ze van een idee tot een kansrijke marktintroductie kunnen komen. Daarnaast hebben ze voor zichzelf en voor hun organisatie duidelijk in beeld waar ze sterk in zijn, en welke vaardigheden en elementen ze nog moeten ontwikkelen voor succesvolle innovaties.

Een paar conclusies van deelnemers

  • Het is duidelijk dat we onze klanten moeten betrekken bij elke fase van de ontwikkeling.

  • De impact van time-to-market op het succes van een innovatietraject is veel groter dan ik dacht.

  • We moeten meer vertrouwen hebben in andere partijen om makkelijke en snel te kunnen samenwerken.

We hebben heel positieve feedback ontvangen over de game. De deelnemers waren zeer enthousiast en de game paste zeer goed in het thema van ons evenement.

Rhiannon McNamara, Programmanager Philips

Vulcanus heeft een grote groep managers bij Eneco geholpen om snel zelf te ervaren wat open innovatie inhoudt, doordat ze er concreet mee aan het werk zijn gegaan in tweedaagse workshops over Strategie & Innovatie. Het heeft het leerproces aanzienlijk versneld.

Bas van Beers, Management Development , Eneco

Ik vond Vulcanus een enorm leuke en leerzame ervaring.

Roel van Bommel, Directeur, Extra Force Consultancy

Vulcanus heeft ons meer bewust gemaakt van de noodzaak tot intensiever  samenwerken tussen de verschillende locaties en het centraal stellen van de klant. Verder heeft Vulcanus ons inzicht gegeven in de stappen die nodig zijn om te innoveren.

Liedy Vennegoor, Voorzitter Raad van Bestuur Careaz

Voor wie is Vulcanus bestemd?

Vulcanus is geschikt voor iedereen die wil weten of leren hoe je goede ideeën tot een marktrijp product of dienst kunt ontwikkelen en succesvol op de markt brengt. De business game geeft managementleden, project-, product- en dienstenmanagers, en andere medewerkers die zich met innovatie en business development bezighouden een enorme stoot energie: een spirit for innovation.

Wil je meer weten?

Neem contact op

Bekijk ook de andere games

Bekijk ook de andere games