Koers bepalen
in tijden van
digitale transformatie

Koers bepalen
in tijden van
digitale transformatie

~

Hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie over 10 jaar nog bestaat?

Wat is Future Fit?

In onze informatiesamenleving zijn veranderingen steeds complexer en de uitgangspunten en uitkomsten ervan onzeker. Nieuwe digitale technologie is de aanjager van veel van deze veranderingen. Vroeg of laat krijgt elke organisatie en elke medewerker ermee te maken. Future Fit laat deelnemers zelf ervaren wat er speelt in onze informatiesamenleving, daar betekenis aan geven, en dat met elkaar vertalen naar de eigen organisatie.

De basis van deze live business game wordt gevormd door een theoretisch model van Sioo. Daarin bepalen vijf eigenschappen of organisaties succesvol zijn: meervoudig waarde creëren, nieuw organiseren, partnerships aangaan, experimenteren en de kracht van het gebruiken van data. De vertaalslag naar de eigen organisatie levert interessante gesprekken op. Én is met Future Fit erg leuk.

Stel jullie werken in de gezondheidszorg…

Future Fit speelt in de gezondheidszorg. Er zijn zes verschillende organisaties actief, van een ziekenhuis en een huisartsencollectief tot een technische startup. De deelnemers zijn de beslissers in die organisaties die besluiten welke projecten en experimenten ze wel of niet gaan uitvoeren. Sommige projecten kunnen zelfstandig uitgevoerd worden, voor andere is samenwerking met een of meer partijen noodzakelijk. Dat betekent keuzes maken in onzekere tijden en het lef hebben om risico’s te nemen. Al spelend ervaren de deelnemers dat niets doen geen optie is…

Kenmerken

  • 4 tot 6 uur

  • 12 – 18 deelnemers

  • Prijsindicatie
    € 220 tot 330 per deelnemer

FutureFit in het nieuws

Wat levert de game op?

Aan het eind van de game maken jij en de andere deelnemers de vertaalslag naar jullie eigen organisatie. In welke mate zijn jullie al aan het experimenteren? Hoe wendbaar is jullie organisatie? Met welke activiteiten zet je nu al stappen in de goede richting? Welke projecten doe je al? Dit alles brengt een goede discussie over strategie en het stellen van prioriteiten op gang. Zodat jullie organisatie, zelfs in tijden van digitale transformatie, over tien jaar nog steeds gezond is.

Voor wie is Future Fit bestemd?

Deze live business game is gemaakt voor managers en adviseurs. Maar ook medewerkers in organisaties waar veel professionals werken, leren er veel van. Omdat alle sectoren te maken hebben met digitale transformatie, is het zowel voor commerciële bedrijven als overheden en non-profitorganisaties interessant om Future Fit te spelen.

Een paar conclusies van deelnemers

  • Ik realiseer me nu dat als we niks doen, we de boot missen. Als organisatie en persoonlijk.

  • De digitale transformatie biedt ook heel veel kansen. We moeten dat meer benadrukken.

  • We moeten leren ook besluiten te nemen als er nog veel onzeker is. Gewoon meer lef tonen.

Wil je meer weten?

Neem contact op

Bekijk ook de andere games

Bekijk ook de andere games